Élesztő nélküli kefires tészta

Élesztő nélküli kefires tészta, lehet belőle kifli, lepény és még rengeteg más finomság!

Szükségtelen az élesztő ahhoz, hogy fantasztikus tésztát készíts, amiből finom töltött kifliket, lepényeket süthetsz. Jó nagy adag tészta lesz ebből a receptből, így akár többféle péksüteményt is készíthetsz.  Ebből a tésztából nem nehéz finomságokat készíteni, mert lágy, puha és nem ragadós!

Hozzávalók:

  • 500 ml kefir
  • 800 g liszt
  • 1 tojás
  • 50 ml olaj
  • 40 g vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A kefirt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Hagyjuk 5 percig állni, amíg megjelennek a buborékok a tetején. Adjuk hozzá az olajat, majd a lisztet és a vajat. Gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük lisztezett felületre és gyúrjuk át újra. Könnyen gyúrható, nem ragadós tésztát kell kapnunk. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk állni 30 percig. Ezt követően már készíthetünk is belőle kiflit, töltött lepényeket és más finomságokat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció