Tészta:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A hozzávalókat gőz felett összemelegítem.
- 45 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
Krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 6 dl zsíros tej
- 3 dl 20%-os tejföl
- 20dkg vaj
- 18 dkg porcukor
Majd összegyúrom a lisztes keverékkel. A tésztát 3 felé osztom, gombócokká formálom és berakom a hűbe kb. fél órát pihenni.
Mindhárom gombócot alá- fölé lisztezve kb. 20×30 centis lappá kinyújtom és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm. A lapokat kihűtöm. A krémhez a 1,5 dl tejben simára keverem a pudingot és a lisztet, a többi tejet felforralom majd hozzáöntöm a pudingos tejet és sűrű krémmé főzöm. Még forrón hozzákeverem a tejfölt és párszor megkeverve kihűtöm.
A vajat a cukorral habosra felverem majd hozzáadom a kihűlt pudingot és simára keverem.
A krémet 2 részre veszem és megtöltöm a lapokat. Egy éjszakára hideg helyen pihenni hagyom majd a tetejét megszórom porcukorral és felszeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: