Mézes, tejfölös- pudingos szelet

Tészta:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

A hozzávalókat gőz felett összemelegítem.

  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet só

Krémhez:

  • 3 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 dl zsíros tej
  • 3 dl 20%-os tejföl

 

  • 20dkg vaj
  • 18 dkg porcukor

 

Majd összegyúrom a lisztes keverékkel. A tésztát 3 felé osztom, gombócokká formálom és berakom a hűbe kb. fél órát pihenni.

Mindhárom gombócot alá- fölé lisztezve kb. 20×30 centis lappá kinyújtom és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütöm. A lapokat kihűtöm. A krémhez a 1,5 dl tejben simára keverem a pudingot és a lisztet, a többi tejet felforralom majd hozzáöntöm a pudingos tejet és sűrű krémmé főzöm. Még forrón hozzákeverem a tejfölt és párszor megkeverve kihűtöm.

A vajat a cukorral habosra felverem majd hozzáadom a kihűlt pudingot és simára keverem.

A krémet 2 részre veszem és megtöltöm a lapokat. Egy éjszakára hideg helyen  pihenni hagyom majd a tetejét megszórom porcukorral és felszeletelem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció