Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg finomliszt
- 0,5 dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor + 1 dl tej ( teteje lekenéséhez)
A töltelékhez:
- 3 evőkanál olvasztott vaj (a tészta kenéséhez a töltelék alá)
- 4 púpos evőkanál porcukor
- 2 evőkanál cukor nélküli kakaópor
Elkészítés:
- A túrót és a porcukrot krémesre keverem (lehet géppel is), fokozatosan adom hozzá a tejet ezután az olajt.
- A lisztet elkeverem a csipet sóval és a fél csomag sütőporral és az előzőhöz dolgozom.
- Az egészet összegyúrom.
- Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra ás fél centi vastagra ezután az olvasztott vajjal egyenletesen lekenem.
- Egyenletesen rászitálom a tésztára a kakaós porcukros keveréket, feltekerem és kb. 1-2 cm-es csigákat vágok belőle.
- Tepsire sütőpapírt tettem, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütöm légkeveréses sütőben vagy hagyományos sütőben kicsit tovább kell sütni kb. 30-35 perc. Nem szabad túl pirosra sütni, mert kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha.
- Egy jó tanács! Mielőtt készre sülne, keverd el a vaníliás cukrot 1 dl tejben és ezzel kend meg a tetejét majd vissza a sütőbe, nekem innentől 3-5 perc alatt készre sült, így nagyon puha maradt és mennyei lett az illata.
u.i. : bármilyen más töltelékkel is készítheted
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: