Élesztő nélküli kakaós csigája

 Hozzávalók a tésztához:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg finomliszt
  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor + 1 dl tej ( teteje lekenéséhez)
A töltelékhez:
  • 3 evőkanál olvasztott vaj (a tészta kenéséhez a töltelék alá)
  • 4 púpos evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukor nélküli kakaópor

Elkészítés:  

  • A túrót és a porcukrot krémesre keverem (lehet géppel is), fokozatosan adom hozzá a tejet ezután az olajt.
  • A lisztet elkeverem a csipet sóval és a fél csomag sütőporral és az előzőhöz dolgozom.
  • Az egészet összegyúrom.
  • Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra ás fél centi vastagra ezután az olvasztott vajjal egyenletesen lekenem.
  • Egyenletesen rászitálom a tésztára a kakaós porcukros keveréket, feltekerem és kb. 1-2 cm-es csigákat vágok belőle.
  • Tepsire sütőpapírt tettem, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13 percig sütöm légkeveréses sütőben vagy hagyományos sütőben kicsit tovább kell sütni kb. 30-35 perc. Nem szabad túl pirosra sütni, mert kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha.
  • Egy jó tanács! Mielőtt készre sülne, keverd el a vaníliás cukrot 1 dl tejben és ezzel kend meg a tetejét majd vissza a sütőbe, nekem innentől 3-5 perc alatt készre sült, így nagyon puha maradt és mennyei lett az illata.

u.i. : bármilyen más töltelékkel is készítheted

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció